A munkaszerződés módosításáról 5 pontban

Kötelező vagy sem? Kirúghatnak, ha nem írom alá?

Sokan kerestek az utóbbi időben azzal a problémával, hogy a munkáltató egy munkaszerződés-módosítást adott át nekik azzal, hogy ezt kötelező elfogadniuk. Nézzük hát meg, hogy mit kell tudni erről a jogintézményről!

despaired-2261021_960_720.jpg

 
1. A munkaszerződést a felek közös megállapodása esetén lehet módosítani - tehát a munkáltatónak és a munkavállalónak megállapodásra kell jutni a módosítás tartalmában.
 
2. A munkaszerződés módosítása - az alábbi kivételektől eltekintve - nem kötelező, joghátrány nem alkalmazható amiatt, ha valaki nem kívánja módosítani a munkaszerződést.
 
3. Bizonyos esetekben kötelező a munkabért - mely a munkaszerződés része - korrigálni, így ha jogszabályváltozás folytán nem éri el a minimálbért/garantált bérminimumot a munkabér, vagy átlagos bérfejlesztés volt a munkáltatónál, amiből a munkavállaló például hosszabb fizetés nélküli szabadság miatt kimaradt.
terhes-84514006-530.jpg
 
4. A várandós munkavállaló esetében előfordulhat, hogy orvosi vélemény alapján - a gyermek 1 éves koráig - nem foglalkoztatható korábbi munkakörében. Ekkor a munkáltató köteles olyan másik munkakört felajánlani részére, melyben egészségi állapotára tekintettel biztonságosan foglalkoztatható, melynek elfogadását egyébként a munkavállaló alapos indok nélkül nem tagadhatja meg. Ha azonban nincs másik munkakör, mely a várandós munkavállaló egészségi állapotának megfelelne, őt a munkavégzés alól fel kell menteni, és erre az időre számára a munkaszerződés szerinti alapbérét meg kell fizetni. A módosított munkakör nem eredményezhet visszaesést a bérben, tehát legalább a munkaszerződés szerinti alapbért új munkakör biztosítása esetén is szükséges kifizetni a munkavállaló részére.
 
5. Ugyancsak a kisgyermekeseknek segítség, hogy a munkáltató a munkavállaló ajánlatára a gyermek 3 éves koráig - három vagy több gyermeket nevelő munkavállaló esetén a gyermek 5 éves koráig - köteles a munkaszerződést az általános teljes napi munkaidő felének megfelelő tartamú részmunkaidőre módosítani.
Remélem, érthetően és gyorsan sikerült tisztáznunk a munkaszerződés módosításának a kérdéskörét!
 
Munkajogi tanácsadásban is állok rendelkezésükre továbbra is!
A facebook oldalamat itt érik el: www.facebook.com/drbakonyililla
A blogra pedig itt tudnak feliratkozni, hogy ne maradjanak le a friss hírekről:
blog_kovetes.jpg